❀❀نکات قرآنی ❀❀ - صفحه 4
ads ads
صفحه 4 از 4 نخستنخست ... 234
نمایش نتایج: از شماره 22 تا 26 , از مجموع 26

موضوع: ❀❀نکات قرآنی ❀❀290 روز پیش

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

تشکر از ارسال / دوست داشتن
    2,647 بار در1,945 پست تشکر شده
    حالت
    Konjkav
    نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

Wqvtb6gu4njz6tch5g7f ❀❀نکات قرآنی ❀❀

[Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...]

کربلایی کاظم ساروقی حافظ قرآن و علوم قرآنی می گوید: من به آقا ( آیة الله بروجردی) عرض کردم، شما این همه از من پرسیدید و دیدید که می دانستم، حالا من از شما می پرسم، آیة الله بروجردی تبسمی کرد و در میان تعجب حاضرین، گفت بپرس من (کربلایی کاظم) گفتم کدام سوره است که هفت حرف از حروف الفبا را ندارد، آقا کمی فکر کرد و فرمود من در دوره جوانی چنین موضوعی را شنیدم، ولی یادم نیست، شما بگوئید

من گفتم سوره فاتحة الکتاب است که هفت حرف ندارد، چون این هفت حرف مربوط به هفت طبقه جهنّم است ، آن را از فاتحة الکتاب که سوره رحمت است، برداشتند و در آیه ظلمانی گذاشتند

آن هفت حرف « ث – ج – خ – ز – ش – ظ – ف ) می باشد

ث، از کلمه ثبور است که در دو آیه سوره فرقان آمده و اسم چاهی در جهنم است که جای رباخواران و بدکاران می

باشد

و إذا القوا منها مکاناً ضیّقاً مقرّنین دعوا هنا لک ثبوراً * لا تدعوا الیوم ثبوراً واحداً وادعوا ثبوراً کثیراً (سوره فرقان آیه 13 و 14 )

هنگامی که در مکان تنگ و محدودی از آتش در حالی که در غل و زنجیرند، افکنده شوند فریاد واویلاشان بلند می شود

امروز یکبار مرگ بر من – واویلا – (واثبورا) نگوئید، بلکه بسیار ناله ی واثبورا سر دهید

ج، از جهنّم است

وإنّ جهنّم لموعدهم أجمعین (سوره حجر آیه 43 )

خ، از خسران است
    و إن أصابته فتنة انقلب علی وجهه خسر الدنیا والاخرة ذلک هو الخسران المبین سوره حج آیه 11

ز، از زقّوم است

إنّ شجرة الزّقّوم طعام الاثیم سوره دخان آیه 43 و 44

ش، از شقاوت و شیطان است

فامّا الذین شقوا ففی النّار لهم فیها زفیرٌو شهیقُ سوره هود آیه 106

ظ، از زبانه آتش جهنّم ( لظی ) است

کلاّ إنّها لظی سوره معارج آیه 15

ف، از فزع الاکبر است

لا یحزنهم الفزع الاکبر سوره انبیاء آیه 103

و همه این حروف را بردند در آیه ظلمانی که در سوره انعام آیه 122 می باشد

أومن کان میتاً فأحییناه و جعلنا له نوراً یمشی به فی النّاس کمن مثله فی الظّلمات لیس بخارجٍ منها کذالک زیّن للکافرین ما کانوا

یعملون

آیة الله بروجردی قلم و کاغذ خواستند و این مطالب را که من گفتم یاد داشت کردند

2. تشكر

سید (01-31-2012)

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

حالت
    Konjkav
    نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

اولین نمونه تفسیر

آیا مى دانستيد که :

اولین نمونه هاى تفسیر علمى در تفاسیر شیعه به تفسیر تبیان شیخ طوسى متوفى (460 برمى گردد.

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

حالت
    Konjkav
    نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

پیشینهء تفسیر قرآن
    آیا مى دانستيد که : پیشینهء تفسیر قرآن به زمان رسول اکرم (ص ) بر مى گردد زمانیکه آن حضرت در پاسخ به پرسشهاى صحابه از آیات قرآن , آیات را تفسیر مى فرمود.

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

حالت
    Konjkav
    نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

1- قران كریم دارای سی جزء است ( سی پاره ) ، كه هر جزء با جزء د یگر از نظر طول برابر است . احتمال دارد كه حضرت رسول ( ص ) ، (در این كه تقسیم از سوی پیامبر صورت گرفته باشد شاهدی در دست نیست ) یا جانشینان ایشان این تقسیم را، برای تسهیل قرائت روزانه انجام داده اند .

2- در بعضی قرآنها هر جزء قرآن را به دو حزب تقسیم نموده اند و در بعضی قرآنها هر كدام از این دو حزب را باز به چهار قسمت ربع الحزب، نصف الحزب ، ثلاثه ارباع الحزب و حزب كامل تقسیم نموده اند و در بعضی از قرآنها هر جزء را به چهار حزب تقسیم كرده اند بنابر این قرآنها یا 60 حزبی هستند یا 120 حزبی. این تقسیم بندیها برای سهولت در حفظ تعیین حصه های یو میه و یا برای سهولت در مرور محفوظات و ... می باشد.

3- تقسیم درونی و تفصیلی دیگر قرآن ، به ركوعات است . ركوعات بر خلاف سایر تقسیم بندی های قرآن طول و اندازه مساوی و معین ندارد ، بلكه تعداد و مقداری از ایات به دنبال هم را كه از نظر معنا و موضوع مرتبط و مشابه هستند یك ركوع گغته می شود و گاهی بعضی از اهل تسنن بعد از سوره فاتحه نماز ها یك ركوع از قرآن را تلاوت می نمایند و وجه تسمیه آنهم قبول و تصدیق و تعظیم و ركوع در مقابل خداست و یا چون بعد از تلاوت یك ركوع از آیات به ركوع می روند. عدد ركوعات بنابر مشهور 540 فقره است .

4- دو آیه در قرآن كریم هست كه صنعت قلب مستوی یا عكس كامل دارد ، یعنی از هر دو سو یكسان خوانده میشود:
    1- " كل فی فلك " یس ، 40
    2 - ربك فكبر " مدثر ، 3

5- دو آیه در قرآن هست كه تمامی حروف الفبا در آنها به كار رفته است ،
    الف: آیه 154 سوره آل عمران ( ثم انزل علیكم من بعد الغم امنه و نعاسا یغشی طا ئفه منكم ... تا آخر آیه (
    ب: آیه 29 ( آیه آخر ) سوره فتح كه آغاز آن چنین است : " محمد رسول الله و... تا آخر آیه " .

6- از مبان عناوین قرآن ، به طور مسلم چهار عنوان به صورت اسم در قرآن به كار رفته است، كه به ترتیب اهمیت و كثرت ، عبارتند از :
    قرآن : بل هو قرآن مجید. آیه 21 سوره بروج . كه این عنوان 58 مورد به همین صورت و 10 مورد به صورت " قرآنا " به كار رفته است
    كتاب : كتاب انزلناه الیك . آیه 29 سوره ص . این عنوان نزدیك به صد مورد برای قرآن به كار رفته است .
    ذكر : هذ ا ذ كر مبارك . آیه 50 سوره انبیاء . و نیز آیه 9 سوره حجر . این واژه در 20 مورد برای قرآن به كار رفته است .
    فرقان : تبارك الذی نزل الفرقان علی عبده . آیه 1 سوره فرقان
    توضیح: زرقانی " تنزیل " را نیز بر اسامی فوق افزوده است . سه عنوان كتاب ، ذكر و فرقان برای كتب آسمانی دیگر نیز ذكر گردید. و تنها عنوان قرآن ، به صورت اسم خاص برای این كتاب آ سمانی مطرح است.

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

حالت
    Konjkav
    نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

اعجاز عددي 19:عبدالرزاق نوفل (1975 م) تحقيقات دکتر رشاد خليفه را ادامه داد، ايشان به نتيجه‌ي جالب ديگري رسيد ـ با عنوان اعجاز عدد 19 ـ ايشان مي‌گويد: چون (بسم الله الرحمن الرحيم) داراي 19 حرف است پس نظام رياضي خاصي براساس عدد 19 بر قرآن حاکم است. براي مثال چند نمونه ذکر مي‌کنيم: الف. تعداد (ق) هايي که در سوره‌ي (ق) وجود دارد 57 مورد است که يکي از مضرب‌هاي عدد 19 مي‌باشد (57 = 3 × 19)
    ب. عدد کلمات اولين آياتي که بر پيامبر نازل شده 19 کلمه است.

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

حالت
    Konjkav
    نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

4 نکته امام علی در قرآن

جناب عبدالعظیم حسنى از امام جواد علیه السلام نقل مى‏كند كه حضرت على‏ علیه السلام فرمود: چهار نكته گفتم كه خداوند آیات آن را نازل كرده است:

1. «المرء مخبوء تحت لسانه» شخصیّت انسان در زیر زبانش پنهان است، آیه نازل شد: وَلَوْ نَشَاءُ لَأَرَینَاكَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسِیمَاهُمْ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِی لَحْنِ الْقَوْلِ وَاللَّهُ یعْلَمُ أَعْمَالَكُمْ(محمد/30)

و اگر ما بخواهیم آنها را به تو نشان می‌دهیم تا آنان را با قیافه‌هایشان بشناسی، هر چند می‌توانی آنها را از طرز سخنانشان بشناسی؛ و خداوند اعمال شما را می‌داند!

2. گفتم: «مَن جهل شیئاً عاداه» هر كس چیزى را نداند، دشمنى با آن مى‏كند، آیه نازل شد: بَلْ كَذَّبُوا بِمَا لَمْ یحِیطُوا بِعِلْمِهِ وَ لَمَّا یأْتِهِمْ تَأْوِیلُهُ كَذَلِكَ كَذَّبَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَانْظُرْ كَیفَ كَانَ عَاقِبَةُ الظَّالِمِینَ(یونس/39)

آنها چیزی را تکذیب کردند که آگاهی از آن نداشتند، و هنوز واقعیتش بر آنان روشن نشده است! پیشینیان آنها نیز همین گونه تکذیب کردند؛ پس بنگر عاقبت کار ظالمان چگونه بود!

3. گفتم: «قیمة كلّ امرء ما یحسنه» ارزش هر كس به لیاقت و عملكرد اوست، آیه نازل شد: «...انّ اللّه اصطفاه علیكم و زاده بسطة فى العلم و الجسم ...» (بقرة/247)

گفت: «خدا او را بر شما برگزیده، و او را در علم و (قدرت) جسم، وسعت بخشیده است.

یعنى خداوند طالوت را به خاطر توانایى‏هایش برگزید.

4. «القتل یقلّ القتل» كشتن ستمگر، جلو زیاد شدن قتل را مى‏گیرد، آیه نازل شد: وَ لَكُمْ فِی الْقِصَاصِ حَیاةٌ یا أُولِی الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ(البقرة/179) و برای شما در قصاص، حیات و زندگی است، ای صاحبان خرد! شاید شما تقوا پیشه کنید.
    منبع :[Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...]

صفحه 4 از 4 نخستنخست ... 234

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع