مطالب و نکات بسایر جالبی هستند و جای تامل بسیاری دارند
باید درس بگریم که معصومین ما چگونه به کوچکترین و بی اهمیت ترین چیزها اهمیت می دادند.
واقا مفید بود
ممنون:goleroz:
اللهم عجل لولیک الفرج و النصر و جعلنا من خیر اعوانه و انصاره
---------------------------------------------
يادمان باشد نه جلو تر و نه عقب تر ، همگام با "ولي" بودن زيباست!
---------------------------------------------
مدیر انجمن اهل بیت(ع) آفلاین
وضعیت:
- میزان امتیاز
- 20
Array
رفع مشکلات فردي
علاوه بر رفع مشکلات اجتماعي، بر حل مشکلات فردي افراد نيز تأکيد داشتند و بسيار کم اتفاق مي افتاد که نيازمندي، در خانه ي ايشان را بزند و مأيوس برگردد، بلکه مستقيم و غيرمستقيم به رفع نياز ديگران اقدام مي نمودند، رسول اکرم (ص) نيز چنين بود که اگر حاجتمندي رو مي آورد، به همراهانش مي فرمود:
«مهرباني کنيد تا پاداش يابيد. »
رفع مشکلات فردي نيز در دو بعد، معنوي و مادي در سيره ي معصومين انجام مي گرفت که هر دو بعد را بطور اختصار بيان مي کنيم:
الف- معنوي
امام بايد کليه ي نيازهاي روحي جامعه ي اسلامي را پاسخگو باشد و اگر رهبري چنين نباشد، در حاکميت ولايت او بايد ترديد کرد. پيامبر و امامان معصوم (ع) در دوران عمر خويش در چنين مرتبه ي والايي قرار داشتند و هرگز اتفاق نيفتاد که کسي از آنها درخواست نياز فکري کند و پاسخ «نه» بشنود. بلکه برعکس، همواره مردم را بسوي خود مي خواندند تا از چشمه ي زلال وحي، سيرابشان گردانند.
معصومين علاوه بر فرونشاندن عطش فکري و روحي افراد جامعه، نيازهاي فردي ديگري را در قالب دعا کردن، يا دادن دعا، نماز و تعليم اوراد و اذکار گوناگون، بر طرف مي کردند که کتابهاي روايت و تاريخ، قسمت فراواني از آن را در بردارد.
وضعیت:
- میزان امتیاز
- 20
Array
ب- مادي
تاريخ، نمونه هاي فراواني را در بردارد که افراد نيازمند و محروم جامعه ي اسلامي به خاندان رسالت (ع) مراجعه و عرض نياز کرده براي نابود کردن عفريت فقر از آن بزرگواران، کمک مي خواستند.
روزي مقداد با عبدالرحمن بن عوف نشسته بود. عبدالرحمن گفت:
اي مقداد! چرا ازدواج نمي کني؟ مقداد پاسخ داد: تو دختر خود را به من تزويج کن. عبدالرحمن غضبناک شد و با او خشونت و درشتي کرد. سپس شکايت او را نزد پيامبر برد. حضرت فرمود:
اي مقداد! نگران نباش، من خودم به تو زن مي دهم. آن گاه دختر عمومي خود «صباعه» دختر زيبر بن عبدالمطلب را به او تزويج کرد.
ابي رافع، صحابي رسول خدا (ص) مي گويد:
«پيامبر (ص)، بدهکار را در زمينه ي قرض کمک مي کرد، تنگدست را نجات مي داد و هيچ کس را از بخشش خود بي نصيب نمي ساخت و در زمان قحطي، به ديگران مي بخشيد. همين طور از ياران تهيدست خويش پذيرايي مي کرد و به آنان که قصد هجرت داشتند، خرجي راه مي داد. »
نقل شده که مردي در حضور امام حسن عليه السلام ايستاد و گفت:
اي فرزند اميرمؤمنان! تو را به خدا مرا از دشمن بيدادگر رها کن که به خرد و کلان رحم نمي کند. امام (ع) نشسته بود، برخاست و گفت:
اين دشمن تو کيست؟ تا شر او را از تو دور کنم. گفت:
فقر و بيچارگي. آن حضرت سر به زير انداخت و کمي تأمل کرد سپس به خدمتکارش فرمود:
آنچه نقدينه موجود است بياور. خدمتکار پنج هزار درهم حاضر کرد. حضرت آنها را به آن مرد داد و فرمود:
تو را سوگند مي دهم، هرگاه اين دشمن خطرناک به تو روي آورد به دادخواهي نزد من بيا.
چنين حکاياتي نشانگر آن است که رسول گرامي اسلام و ائمه ي معصومين (ع) نه تنها مستمندان را بي پاسخ نمي گذاشتند، بلکه آنان را به زندگي، اميدوار کرده و گوشزد مي کردند که حتي براي برآوردن نيازهاي مادي نيز به آنان رجوع کنند و از اين کار ابايي نداشته باشند.
وضعیت:
- میزان امتیاز
- 20
Array
تحمل سختي براي آسايش مردم
طاغوتهاي ستمگر، همواره بيت المال مردم را با مال باد آورده و ملت را نوکر و خدمتگزار خود محسوب مي کردند.
پيوسته براي خوشتگذراني و عياشيهاي خويش، از مال مردم، مايه گذاشته و تن پروري خود را بر همه ي مردم ترجيح مي دهند، ولي رهبران الهي بر عکس ستمگران، رفتار مي کنند و هميشه راحتي مردم را بر رفاه خويش مقدم مي دارند. و اين کار را به خاطر خدا انجام مي دهند.
انس بن مالک گويد:
«روزي زني براي انجام کاري از پيامبر (ص) کمک طلبيد، حضرت برخاست و مشکلش را حل کرد»
سعيد بن قيس همداني مي گويد:
روزي در شدت گرما، اميرمؤمنان (ع) را در کنار ديواري ديدم. عرض کردم اماما! در اين ساعت گرم اينجا چه مي کنيد؟ فرمود:
«ما خرجت الا لاعين مظلوما او اغيث ملهوفا»
از خانه خارج نشدم جز براي ياري ستمديده يا فريادرسي بيچاره اي.
در حالات حضرت زين العابدين (ع) و امام صادق (ع) نقل کرده اند که شبها پول و غذا به دوش مي گرفتند و به در منازل بيچارگان مي بردند.
حتي آن بزرگواران، رسيدگي به امور درماندگان را بر بسياري از عبادتهاي مستحبي نيز ترجيح مي دادند. چنان که نقل شده است:
حضرت امام حسن (ع) مشغول طواف خانه خدا بود که شخصي به آن حضرت مراجعه و درخواست رفع نياز کرد. امام (ع) طواف کردن را رها کرد و به حل مشکل او پرداخت. شخصي به آن امام عزيز اعتراض کرد و گفت:
«آيا طواف خانه ي خدا به خواهش يک نفر، ترک مي گويي؟ »
حضرت در پاسخ فرمود:
«چرا چنين نکنم؟ پيامبر اکرم (ص) فرموده است: «هر کس در پي حاجت برادر مسلمانش برود و آن را برآورده سازد، ثواب يک حج و عمره دارد و اگر برآورده نشد، ثواب عمره دارد» من هم ثواب حج و عمره را بردم و هم بازگشته به طوافم مي رسم. »
اطلاعات موضوع
کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
کلمات کلیدی این موضوع