سیره امام حسن عسکری علیه السلام - صفحه 2
ads ads
صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
نمایش نتایج: از شماره 8 تا 11 , از مجموع 11
    مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

تشکر از ارسال / دوست داشتن
    2,647 بار در1,945 پست تشکر شده
    حالت من : Konjkav
    نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

Parvane سیره امام حسن عسکری علیه السلام

بدون تردید یکی از مسئولیت ‏ها و وظایف مهم بزرگان و دانشمندان متعهد، حفاظت از سنگر عقاید و [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] از دستبرد تحریف و تغییر، و به تبع آن مبارزه و ستیز با راهزنان فکر و [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] است، چرا که سکوت و تساهل در برابر آن ها، علاوه بر این که موجب تزلزل اندیشه مردم در [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] و تحریف حقایق می ‏گردد، نوعی کتمان حقیقت نیز در پی دارد و انسان را مشمول این آیه می ‏سازد که: «ان الذین یکتمون ما انزلنا من البینات والهدی من بعد ما بیناه للناس فی الکتاب اولئک یلعنهم الله و یلعنهم اللاعنون».(1) / «کسانی که دلایل روشن و وسیله هدایتی را که نازل کرده‏ایم، بعد از آن که در کتاب برای مردم بیان نمودیم، کتمان کنند، خدا آن ها را لعنت می ‏کند و همه لعنت کنندگان نیز آن ها را لعن می ‏کنند».
    سیره امامان علیهم السلام ابعاد گوناگونی دارد. یکی از ابعاد مهم زندگی آن ها دفاع از حریم حرمت عقاید، [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] بوده. آن ها در این رهگذر کوشش فراوان کردند، حتی در سخت ‏ترین اوضاع، در برابر تحریف ‏گران و راهزنان طریق عقیده می ‏ایستادند، و به عالمان [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] تاکید می ‏ورزیدند که در حفظ مرزهای عقاید و فرهنگ اسلام سر از پا نشناسند، و تا آخرین توان بکوشند، تا آن جا که [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] علیه السلام فرمود: «علماء شیعتنا مرابطون فی الثغر الذی یلی ابلیس و عفاریته یمنعونهم عن الخروج علی ضعفاء شیعتنا، و عن ان یتسلط علیهم ابلیس و شیعته النواصب، الا فمن انتصب کان افضل ممن جاهد الروم والترک والخزر الف الف مرة لانه یدفع عن ادیان محبینا و ذلک یدفع عن ابدانهم».(2)
    دانشمندان پیروان ما همانند مرز دارانی هستند که در برابر [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] و لشکرهایش صف کشیده‏اند، و از حمله ‏وری آن ها به شیعیان ما که توانایی دفاع از خود را ندارند جلوگیری می ‏کنند، و نیز از تسلط ابلیس و پیروان ناصبی او بر آن ها جلوگیری می ‏نمایند.
    آگاه باشید ارزش آن دانشمندان [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] که چنین خود را در معرض دفاع قرار داده‏اند، هزار هزار بار بالاتر از سپاهیانی است که در برابر هجوم دشمنان اسلام از کفار و روم و ترک و خزر، پیکار می ‏نمایند. زیرا دانشمندان شیعه نگهبانان عقاید و فرهنگ اسلام، و مدافع [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] دوستان ما هستند، در حالی که مجاهدان، حافظ مرزهای جغرافیایی می ‏باشند.

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

اهمیت دادن به نماز
    نماز در سیره و سخن حضرت عسکری ‏علیه السلام همانند پدران بزرگوارش جایگاه ویژه‏ای دارد، در این زمینه چند روایت را می ‏خوانیم:
    الف) ابوهاشم جعفری(15) می ‏گوید: روزی به حضور حضرت عسکری ‏علیه السلام داخل شدم و مشاهده کردم آن حضرت مشغول نوشتن است. در همین موقع وقت [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] داخل شد. آن بزرگوار از کار نویسندگی دست کشیده و برای اقامه نماز به پا خواست. من با شگفتی تمام دیدم که قلم بر روی کاغذ همچنان حرکت می ‏کرد و می ‏نوشت تا این که کار کتابت کاغذ به پایان رسید. من به شکرانه این کرامت ‏به [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] افتادم و امام از نماز برگشته و قلم را بدست گرفته و به مردم اجازه ورود داد.
    ب) عقید خادم می ‏گوید: هنگامی که حضرت عسکری ‏علیه السلام در بستر بیماری بود و واپسین لحظات حیات خویش را می ‏گذرانید، مقداری داروی جوشانده خواست، ما آن را آماده کرده و به محضرش آوردیم، امام متوجه شد که وقت نماز صبح رسیده است، فرمود: می ‏خواهم نماز بخوانم، سجاده حضرت را در بسترش گستردیم، امام از خادمه ‏ای که در آن جا حضور داشت آب [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] را گرفته و بعد از این که با آن آب وضوی کاملی را به ‏جا آورد، آخرین [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] را در همان بسترش خواند و لحظاتی بعد روح بلند آن حضرت به عالم بالا عروج نمود.
    ج) [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] از حضرت عسکری ‏علیه السلام روایتی نقل می ‏کند که: در آن به ‏جا آوردن پنجاه و یک رکعت نماز در هر روز یکی از نشانه‏های شیعیان راستین شمرده شده است.
    طبق این روایت، یک مؤمن واقعی نه تنها در هر روز 17 رکعت نمازهای واجبش را به ‏جا می ‏آورد بلکه خواندن سی و چهار رکعت نافله‏های آن را نیز بر خودش لازم می ‏شمرد. متن روایت چنین است: «علامات المؤمنین خمس: صلوة الاحدی والخمسین، و زیارة الاربعین، والتختم فی الیمین، و تعفیر الجبین، والجهر بسم الله الرحمن الرحیم».
    علامت اهل ایمان پنج تا است: به جای آوردن 51 رکعت نماز در هر روز، خواندن [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...]، قرار دادن انگشتر مجاز در انگشتان در دست راست، مالیدن پیشانی در هنگام سجده بر خاک و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در حال قرائت نماز.»
    در توضیح فراز اول روایت لازم است ‏به این نکته اشاره شود که مقصود حضرت از 51 رکعت نماز، 17 رکعت نمازهای واجب و 34 رکعت نوافق آن هاست. البته نافله به نمازهای مستحبی می ‏گویند. اما چون برای نافله‏های نمازهای واجب تاکید فراوان شده و به ویژه در مورد نافله ‏های شب سفارش بیشتری صورت گرفته است، به این جهت در این روایت انجام آن ها در کنار نمازهای فریضه یکی از نشانه‏های اهل [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] و شیعیان اعلام شده است.
    ترتیب آن ها همچنان که در کتاب های فقه و [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] و دعا آمده است در غیر روزهای جمعه این چنین می ‏باشد: [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] دو رکعت و قبل از فریضه خوانده می ‏شود. [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] هشت رکعت و پیش از نماز ظهر، [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] همانند ظهر هشت رکعت و قبل از فریضه می ‏باشد و [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] چهار رکعت، بعد از فریضه مغرب بوده و [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] بعد از فریضه و دو رکعت نشسته خوانده می ‏شود و یک رکعت محسوب می ‏گردد، و یازده رکعت هم نافله شب است که وقت آن از نصف شب تا [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] صبح می ‏باشد. با این حساب 34 رکعت نافله و 17 رکعت فریضه جمعا 51 رکعت نماز برای مؤمنین در هر روز منظور شده و در این حدیث ‏بدان اشارت رفته است.
    د) حضرت عسکری ‏علیه السلام در یک روایتی به درجات اهل نماز اشاره کرده و فرمودند: زمانی که بنده به سوی جایگاه نمازش می ‏رود تا نماز بخواند خدای عزوجل به ملائکه‏اش می ‏فرماید: «آیا بنده مرا نمی ‏بینید که چگونه از همه خلائق بریده و به سوی من آمده است، در حالی که به رحمت و جود و رافت من امیدوار است؟ شما را شاهد می ‏گیرم که رحمت و کرامت ‏خود را مخصوص او گردانیدم».

3. تشكر

سید (02-12-2011)

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

سجده ‏های طولانی حضرت عسکری ‏علیه السلام

1- محمد شاکری از همراهان امام عسکری ‏علیه السلام در توصیف سیره عبادی - عرفانی آن حضرت می ‏گوید: او در [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] عبادت می ‏نشست و سجده می ‏کرد در حالی که من پیوسته می ‏خوابیدم و بیدار می ‏شدم و می ‏خوابیدم در حالی که او در سجده بود. او کم خوراک بود. برایش میوه ‏هایی می ‏آوردند، او یکی دو دانه از آن ها را می ‏خورد و می ‏فرمود: محمد! این ها را برای بچه هایت ‏ببر.
    2- عده‏ای از عوامل خلیفه عباسی نزد زندانبان امام عسکری ‏علیه السلام - که شخصی به نام [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] بود - آمده و به او گفتند: هر چه می ‏توانی بر ابومحمد علیه السلام سخت ‏بگیر و هیچ گونه آسایشی برایش نگذار! صالح بن وصیف در پاسخ آنان گفت: چه کنم؟ دو نفر از بدترین و شرورترین مامورانم را برای وی گماشته بودم، اینک هر دو در اثر معاشرت با ابومحمد علیه السلام نه تنها او را به دیده یک زندانی نمی ‏نگرند، بلکه در [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] و [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] و [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] به جایگاه رفیعی دست ‏یافته‏اند.
    سپس دستور داد تا آن دو را حاضر کردند، عوامل خلیفه به آن دو گفتند: وای بر شما، مگر شما را چه شده که در مورد این مرد زندانی کوتاهی می ‏کنید؟ آنان اظهار داشتند: در مورد شخصی که روزها روزه می ‏گیرد و تمام شب را به عبادت و سحرخیزی سپری می ‏کند، چه بگوئیم؟ او با کسی غیر از خدا هم سخن نمی ‏شود و به غیر عبادت و راز و نیاز با پروردگار متعال به کار دیگری نمی ‏پردازد. هنگامی که به ما می ‏نگرد ارکان بدن مان می ‏لرزد و هیبت و جلالت او تمام وجودمان را فرامی ‏گیرد.
    عوامل عباسی وقتی چنین دیدند با ناامیدی و حسرت تمام آن جا را ترک گفتند.
    عبادت ها، ذکرها و سجده ‏های آن حضرت آن چنان عاشقانه و پرسوز و گداز بود که در و دیوار و سایر موجودات و حتی دشمنانش را متاثر می ‏ساخت و این همان مصداق آیه شریفه است که در مورد حضرت داود علیه السلام می ‏فرماید: «یسبحن بالعشی والاشراق‏».)
    / «کوه ها به همراه [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] علیه السلام هر شامگاه و صبحگاه [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] می ‏گفتند.»
    حضرت عسکری ‏علیه السلام همواره در مورد سجده‏های طولانی به شیعیانش توصیه کرده و می ‏فرمود: «اوصیکم بتقوی الله والورع فی دینکم والاجتهاد لله... و طول السجود;شما را به پارسایی، پرهیزگاری در دینتان و تلاش برای خدا... و انجام سجده ‏های طولانی سفارش می ‏کنم».
    سجده‏های طولانی و خاکساری در برابر حق آثار ارزشمندی برای بندگان خداجوی به همراه دارد و نزدیکترین و میان برترین راه به سوی حق زمانی است که انسان سر بر آستان ربوبی گذاشته و نهایت ‏بندگی خود را به نمایش می ‏گذارد.
    رسول خدا صلی الله علیه و آله روزی مشغول تعمیر خانه‏اش بود و مردی از آن جا عبور می ‏کرد. از نزدیک آمده و عرضه داشت: یا رسول ‏الله! من بنایی بلدم، آیا به شما کمک کنم؟ پیامبر صلی الله علیه و آله به او اجازه داد. بعد از اتمام کار، حضرت رسول ‏صلی الله علیه و آله به او فرمود: حالا در مقابل زحمت ‏خود از ما چه می ‏خواهی؟
    بنا بلافاصله گفت: [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] می ‏خواهم. رسول ‏الله لحظه‏ای سر به پایین انداخت و سپس پیشنهاد او را پذیرفت. هنگامی که مرد با خوشحالی تمام از پیامبر صلی الله علیه و آله جدا شد، حضرت او را صدا کرده و فرمود: «یا عبدالله! اعنا بطول السجود; ای بنده خدا! البته تو هم ما را با سجده ‏های طولانی یاری کن!»
    ویرایش توسط ملیکه : 02-12-2011 در ساعت 05:19 AM

5. تشكر

سید (02-12-2011)

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

منبع: [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...]، جلد 50، صفحه 253.
    عبادت و غذای امام حسن عسکری علیه السلام[Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...]

یکی از خدمتکاران [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] علیه السلام می گوید: مولای من صالح ترین فردی بود که دیده بودم. او هیچ گاه [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] نمی نوشید. در [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] می نشست و [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...] می کرد؛ من می خوابیدم و بیدار می ‌شدم ولی او همچنان در سجده بود.
    امام عسکری علیه السلام بسیار کم غذا بود. برایش انجیر و انگور و میوه های خوش طعم می آوردند و او تنها یکی یا دو تا میل می ‌کرد و به من می ‌فرمود: این میوه ها را برای فرزندانت ببر.
    من با تعجب می گفتم: همه این ها را؟ و امام می ‌فرمود: همه را بردار. من نیکوکارتر از او ندیده بودم.

7. تشكر

سید (02-12-2011)

مدیر انجمن اهل بیت(ع)
    آفلاین
    وضعیت:

نوشته های وبلاگ
    59
    میزان امتیاز
    20
    Array

عبادت و هیبت امام حسن عسکری (ع)

شیخ مفید و غیره روایت کرده اند که بنی عباس داخل شدند بر صالح بن وصیف در زمانی که حبس کرده بود حضرت امام حسن عسکری علیه السلام را و به او گفتند که تنگ گیر بر او و وسعت مده بر او.

صالح گفت : چه کنم من با او همانا سپرده ام او را به دست دو نفری که بدترین اشخاص می باشند که من پیدا کرده ام ایشان را، یکی را نام علی بن یارمش است و دیـگـری اقتامش و اینک آن دو نفر اهل نماز و روزه گشته اند و رسیده اند در عبادت به مقامی عظیم ،

پس امر کرد آن دو نفر را آوردند پـس ایشان را عتاب کرد و گفت : وای بر شما! چیست شاءن شما با این شخص ؟

گـفتند: چـه گـوییم در حق مردی که روزها را روزه می گیرد و شبها را تا به صبح به عبادت مشغول است ، تکلم نمی کند با کسی و مشغول نمی شود به غیر از عبادت و هر وقت نظر بر ما می افکند بدن ما می لرزد و چـنان می شویم که مالک نفس خود نیستیم و خودداری نمی توانیم بکنیم .

آل عباس چون این را شنیدند برگشتند از نزد صالح در کمال ذلت به بدترین حالی .

منتهي الامال/زندگي نامه امام عسگري(ع)

صفحه 2 از 2 نخستنخست 12

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع