مدیر انجمن اهل بیت(ع) 

سید (03-25-2011)
مدیر انجمن اهل بیت(ع) 

حكمت 9شناخت ره آورد اقبال و ادبار دنيا (اجتماعي، سياسى)
وَ قَالَ [عليه السلام] إِذَا أَقْبَلَتِ الدُّنْيَا عَلَى أَحَدٍ أَعَارَتْهُ مَحَاسِنَ غَيْرِهِ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ عَنْهُ سَلَبَتْهُ مَحَاسِنَ نَفْسِهِ .
و درود خدا بر او ، فرمود : چون دنيا به كسى روى آورد ، نيكى هاى ديگران را به او عاريت دهد ، و چون از او روى برگرداند خوبى هاى او را نيز بربايند.
جناب سید
این سخن را شما در بخش حکمت های نهج البلاغه به یادگار گذاشتید
لطفا برای من آن را توضیح دهید من روی آن خیلی تفکر کردم ونیاز به شنیدن توضیحات در این زمینه دارم لطفا ...

بسم الله النور
به نظر بنده معنی این حدیث مبارک این هست که نباید به داراییها و داشته های دنیاییمان غره شویم چرا که ممکن است روزی بیاید و روزی دیگر نیز برود.
در جامعه امروزی خودمان با مصداقهای این حدیث بسیار زیاد روبرو می شویم
فردی هست که از مال دنیا بسیار نصیبش شده و این مال و اموال باعث می شود که همه به او احترام بگذارند و بر صدر مجلس بنشانند و تمام چیزهای خوبی را که ندارد، به او نسبت بدهند.
فردی را می شناسم که شاید حتی دیپلم هم نداشته باشد ولی بخاطر ثروتی که دارد و چون چندین نفر زیر دستش هستند او را مهندس صدا می کنند
به نظر من منظور امام علی (ع) در این حدیث این است که ممکن است بخاطر مال دنیا تمام بهترینها را به تو نسبت بدهند ولی این امکان نیز وجود دارد که بر اثر اتفاقی این ثروت از کف تو خارج شود و آن وقت است که دیگر هیچکس تو را به خاطر نخواهند اورد و همه آن کسانی که بخاطر ثروتت دور تو جمع شده بودندن تو را رها خواهند کرد و حتی خوبی هایی را هم که داری فراموش خواهند کرد
خیلی ها را می شناسم که دقیقا این حدیث شمال حالشان شده است
روزی نامشان بر سر زبانها بود وامروز کسی به یادشان نیست
امیدوارم منظورم را رسانده باشم
مدیر انجمن اهل بیت(ع) 

جناب سید ممنون از توضیح خوبتون اما بیشتر میخواهم بدانم چون برایم جا نیفتاده است
چون دنيا به كسى روى آورد ، نيكى هاى ديگران را به او عاريت دهد ،
ابتدا این را برایم جدا توضیح دهید
و بگویید منظور از اینکه نیکیهای دیگران را به او عاریت دهد چیست ؟
آیا اگر دنیا به کسی رو کند نیکیهای دیگران او را شاد می کند یا نیکیهای دیگر برای او محسوب می شود و...
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
Bookmarks